tisdag 29 mars 2011

Fors i informationsflödet

En operationsavdelning i Nyköping renoveras, vårdcentraler får ihop sin ekonomi eller har problem med sjunkande antal listade patienter, en felbehandling rapporteras till Socialstyrelsen, sex miljoner satsas på patientsäkerhet, multisjuka äldre får en ny mobil enhet, barns rätt stärks i vården, en enkäundersökning om akuten redovisas...

Vi försöker berätta för sörmlänningarna vad som händer i landstinget och i de demokratiska församlingar som beslutar om deras skattepengar. Informatörer finns kopplade till alla de stora nämnderna och tillsammans med ordförande och chefer skriver vi pressmeddelanden och lägger ut på vår webb och vårt intranät.

Ibland hopar det sig. Inom en vecka har vi nu både landstingsstyrelse, länssjukvårdsnämnd och primärvårdsnämnd. Där fattas många viktiga beslut och då blir det en flod av information som ska ut.
Synd, för viktiga saker riskerar att drunkna. Medierna gör sin sortering där somt blir notiser och somt blir större artiklar. Nyheterna svischar förbi vid frukostbordet. Och då har vi ändå bara skummat på ytan av allt som sker dagligen i våra verksamheter. Jag kan bara konstatera - vi får mycket för pengarna från landstinget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar