tisdag 26 april 2011

Följ arbetet med kostnadsminskningar på webben!

http://bit.ly/fHlYZQ

Hälso- och sjukvården i Sörmland ska sänka sina kostnader med drygt 200 miljoner kronor. Det är ingen liten och lätt uppgift. Alla från topp till botten i organisationen måste delta för att det ska lyckas. Sen ska sörmlänningarna också acceptera nödvändiga kostnadssänkningar. Inget av detta är möjligt utan kommunikation.

Sen flera månader tillbaka pågår ett intensivt arbete. Förvaltningsledningen och alla chefer utreder, undersöker, förankrar och skriver. Facken ska med på banan, oppositionen ska involveras, de anställda ska förstå vad som pågår och delta i processen. Politikerna ska fatta beslut. Inget av detta är möjligt utan kommunikation.

Medborgarna ska informeras om varför, hur och när de påverkas. Det är bara möjligt med kommunikation.

Hur kommunicerar landstinget?
Via länken ovan kommer du till den webbplats där du kan hålla dig informerad om vad som görs. Där läggs alla dokument och all information om vad som händer. Senast i går la vi ut alla förslag som kommit från anställda och från oppositionspartierna. Sedan tidigare finns hälso- och sjukvårdschefens förslag med ett tillägg från länssjukvårdsnämndens arbetsutskott. Lägg ett bokmärke så vet du vad som är på gång!

Anställda får självklart också information via sina chefer, intranät, fackliga organisationer och vår interntidning. Medborgarna informeras via pressmeddelanden och hushållstidningen Min hälsa. Vi finns på Facebook och Twitter. Följ oss gärna där!


Processen kommer att vara länge
Det kan ta lång tid att genomföra de långsiktiga förändringar som krävs för att vården ska få en ekonomi i balans. Först därefter kan demokratin fungera fullt ut så att sörmlänningarna på demokratisk väg styr hur de vill att vården ska utvecklas mot framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar