lördag 12 mars 2011

Sörmlands Nyheter granskad

Sörmlands Nyheter har många sidor. Några av de dåliga kom fram när "granskarna" granskades av sina egna i radioprogrammet Medierna i P1. Lyssna på programmet och bilda dig en egen uppfattning!

Ett annat sätt att bilda sig en uppfattning är att läsa landstingsrådet Fredrik Petterssons beskrivning av hur han upplever "SN-gate". Både kristdemokraterna och vänsterpartiet har också valt att säga "nog nu" om arvoden.

SN:s bevakning av Landstinget Sörmland har mer liknat förföljelse än journalistik. Tidningen har tillsammans med Facebookgruppen "Stoppa rofferiet i landstinget" drivit en grupp människor att ställa sig utanför landstingshuset med oklart mål, utom allmänt missnöje. Att få en balanserad beskrivning av vad som sker i landstinget har varit omöjligt. 
Att som tjänstman i en offentlig myndighet kritisera medier är allmänt betraktat som omöjligt. Media får alltid sista ordet.
Jag vägrar ändå att gå med på att ett mediemonopol ska få sprida lögner och falska bilder av en verksamhet där vi alla är med och betalar och där vi alla styr via demokratiska val. För att göra det omöjliga har jag vänt mig till en av landets bästa på journalistik.  Läs SN:s artiklar om Paul Ronge

I lokaljournalistik är det vanligt att presentera nya personer i ledande ställning. Ett drygt halvår efter att Åsa Kullgren tar över ordförandeposten i landstingsstyrelsen har SN idag en intervju med henne. Intervjun finns inte på nätet, så den måste ni läsa i papperstidningen tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar