tisdag 8 mars 2011

Ingen har fått för mycket pengar

20-30 personer kom till Allmänhetens frågestund vid landstingsfullmäktige idag, tisdag. Fler frågor ställdes om att politiker ska betala tillbaka pengar. Men ingen har fått för mycket:
I augusti kom de tre gemensamt ägda tidningarna i Sörmland med allvarliga anklagelser om att politiker i landstinget fått för mycket i arvoden.
I september presenterades den utredning som landstinget beställt. En av världens största revisionskoncerner (PwC) har gått igenom alla utbetalningar  av arvoden. Deras slutsats var att tidningarna haft fel. Politikerna har inte fått för mycket pengar. Landstinget har inte lidit någon ekonomisk skada.
Det har tidningarna aldrig skrivit. Tidningarna har heller aldrig visat att PwC har fel i sina ekonomiska slutsatser. Tvärtom har man fortsatt att skriva om "olagliga arvoden" om och om igen. Därför är det inte konstigt om sörmlänningarna är upprörda.

Det fel landstinget gjort är att gruppledarna fördelat den summa landstinget beslutat utan att ta upp det i landstingsstyrelsen eller fullmäktige. Det felet är rättat i efterhand. Nya regler för arvoden har också tagit bort de gamla felaktigheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar