torsdag 3 mars 2011

Långsam nyhetsförmedling i norra Sörmland

Inom Sörmlands nyhetskoncern återanvänder redaktionerna flitigt varandras material. Sörmlands Nyheter är ofta den tidning som bevakar Landstinget Sörmland åt de tre största tidningarna; Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Sörmlands Nyheter. Tillsammans når de tre tidningarna varje dag över 200 000 läsare i Sörmland.
I onsdagens tidning tog Eskilstuna-Kuriren in en helsida från Sörmlands Nyheter. Den innehöll juridsk kritik från en pensionerad sörmländsk jurist av hur den internationella revisionsfirman PricewaterhouseCooper (PwC) skött sitt uppdrag att gå igenom alla arvoden som utbetalas i Landstinget Sörmland från 2004 till 2010.
PwC skickade under onsdagen ett genmäle till alla tre tidningar i Sörmland där de avfärdade den "juridiska experten".
I torsdagens Eskilstuna-Kurir finns inte ett spår av detta genmäle. I stället fortsätter tidningen att publicera en annan av Sörmlands Nyheters artiklar i frågan.

En grundläggande princip i journalistik är att ge alla parter möjlighet att framföra sina argument. Läsaren avgör med sitt förnuft vilka argument som väger tyngst. Här saknas denna möjlighet för läsaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar