tisdag 22 mars 2011

Snödroppar i Sörmland

Mitt i medieuppmärksamheten finns det en hel del annat att syssla med på en informationsenhet. Vinterkräksjukan härjar och japanresenärer ska tas emot. En vårdcentral öppnar dörren och facken ska lära sig om vårdwebben 1177.se. Vår personaltidning Sörmlandstinget kom med ett nytt nummer i veckan. Där uppmärksammas det utvecklingsarbete som sker tvärs över organisationsgränserna inom hälso- och sjukvården. Vi planerar att snart försöka nå ut i media med det framsynta arbetet för bättre vård åt gamla och multisjuka patienter, liksom utveckling för reumatiker och bröstcancerpatienter.
Utveckling ska ske samtidigt som hela resten av året troligen präglas av arbetet för att minska hälso- och sjukvårdens stora ekonomiska problem. Det innebär kännbara förändringar och därmed följande kommunikation både med personal och medborgare. Glädjande nog finns hittills en enighet över partigränserna, vilket gör både genomförande och kommunikationen mer framgångsrik.
Idag blåser vårvindar och snödropparna blommar för fullt utanför landstingshuset i Nyköping. Det här är ett fint och välskött landsting, det är viktigt att komma ihåg i all uppståndelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar